Etusivu‎ > ‎

Tapahtumia

Tulevia tapahtumia 2019:

Seiskari-seuran vuosikokous 

10.3.2019 klo 13 alkaen  Karjala-talon Laatokka-salissa (osoite Käpylänkuja 1, Helsinki)
Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat eli vuoden 2018 toimintakertomus ja tilinpäätös, alkaneen vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio, jäsenmaksun suuruus sekä henkilövalinnat. Hallituksen puheenjohtaja valitaan vuodeksi kerrallaan, ja jotkut hallituksen jäsenet eivät enää voi jatkaa tehtävässään. Myös Seiskarilainen-lehti ja huvitoimikunta, jonka vastuulla on kesäjuhlan järjestäminen, kaipaavat tekijöitä.
Toimintasuunnitelmassa on kesäjuhlan lisäksi mm. merellinen päiväretki Haapasaareen sekä kesäpäivän vietto Villa Salmelassa Helsingin Jollaksessa. Kannattaa tulla kuulemaan!

Kokouksen jälkeen muistellaan ja maistellaan hetken ajan seiskarilaista ruokaperinnettä.  Ensin virittelemme muistia ja makuhermoja parilla puheenvuorolla. Sen jälkeen katsotaan, mitä pöytään on katettu.  Myös kaikki osanottajat voivat jakaa ruokamuistojaan yhteiseksi iloksi.
Seuran myyntipöydällä Seiskarilainen-lehtiä, kirjoja, kortteja, silmälasiliinoja ym.  Tilaisuuden päätteeksi tälläkin kertaa arpajaiset.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset ruokailuun ja kuljetuksiin 3.3. mennessä: Antti Lehmuskoski p. 050-5590 314 tai antti.lehmuskoski@pp.inet.fi Raija Herrala-Nurmi  p. 040-7374 678 tai rihe@netti.fi  Jari Herrala p. 040-7423 614 tai jp.herrala@gmail.com  Anja Leinonen p. 050-5219 924 tai anjaleinonen@saunalahti.fi
  

______________________________________________________________________________________________

Loppuvuoden 2018 TAPAHTUMIA:

Simunat idässä ja lännessä 28.10. klo 12 alkaen

Idässä: Leikari, Haminantie 261, Kotka

Lännessä: Raision ABC, Valtatie 8:n ja Kustavintien risteyksessä

_______________________________________________________________________________________________

Kaikille Seiskari-seuralaisille järjestettiin  kesäjuhlien jälkeen merellinen seikkailu Airistolla. Lähdettiin tutustumaan Seilin saareen kaljaasi Olgalla 19.8.

Reissu toteutui hyvässä kelissä, vaikka aamulla Turussa paikkapaikoin tuli kaatamalla vettä.  Tässä Päivi Teerimäen kuvia reissulla.


____________________________________________

2017 TAPAHTUNUTTA:

Laskiaiset / Kevätseminaari 5.3.

Seminaariin osallistui noin 70 henkilöä.  Pääluennoitsija oli estynyt saapumasta paikalle, mutta ohjelmaa riitti yllinkyllin.
Matti Ämmälä kertoi perheensä evakkomatkasta. Pirjo Rytkölä oli koonnut esitykseen kuvitusta.
Auli Kultanen-Leino kertoin 1917 syntyneen tätinsä Laina Limnellin vaiheista, tädin omiin päiväkirjamerkintöihin perustuen.

Uudenkaupungin Merefestit 10.-11. kesäkuuta 2017

Seura oli mukana Merefesteillä myyntikojulla.

Kotkan meripäivät ja Tall Ship Race 12.-16.7.2017

Suuret laivat saapuivat taas Suomeen - sekä Turkuun että Kotkaan. Kotkan Meripäivät ovat samanaikaisesti.  Oheisista linkeistä löydät lisätietoa tapahtumista.
http://suomifinland100.fi/project/the-tall-ships-races-suuret-purjelaivat-suomessa-2017/
http://www.meripaivat.com/fi/Ajankohtaista/2016/08/09/89

Kesäjuhlat

Seuran kesäjuhlat järjestettiin 13.8.2017 Helsingissä, Lauttasaaressa.

Mahdollisista muutoksista tiedotetaan tässä seuran nettisivulla ja facebook-ryhmässä.

_________________________________________________________

Muistoja vuoden 2016 tapahtumista


Simunaa istuttiin 30.10.2016.Reitalit kokoontuivat ABC-Raision kabinetissa ja Itä-Arttelit Kumppanuustalo Hilmassa, Haminassa.

Lännessä simunoihin osallistui 21 henkilöä. Ruoka oli hyvää ja juttua riitti. ABC:n huoltoaseman kabinetti oli hyvä koontumispaikka. Sinne varmaan suunnataan seuraaviinkin simunoihin.

Idässä osallistujia oli 29 henkilöä, joista nuorin peräti vasta 4 kk.  Osallistujia oli saapunut jopa 250 km:n päästä.

(kuvat: akl/lännessä - J .H/idässä)


_________________________________________________________________________________________

Seiskari-seuran jokakesäinen yhteinen juhla järjestettiin sunnuntaina 7. elokuuta Helsingin Lauttasaaressa Poliisien kesäkodilla kello 12 alkaen.
Juhlassa esiintyi seiskarilaistaustainen chanson-laulajatar Noora Kiili säestäjineen sekä lauluryhmä ”Seiskarin kultakurkut” Ilkka Ämmälän johdolla. Juhlapuheen piti niinikään seiskarilaissyntyinen Meri-Sisko Eskola.Tuula Marttila luki Ville Marttilan muisteloita. Lisäksi ohjelmassa oli perinteisesti mm. kyykkää ja arpajaiset. Myös lapset huomioitiin juhlassa omalla ohjelmallaan.Kuvat vasemmalta:  Meri-Sisko Eskola (kuva: Juha Pitko)ja
Tuula Marttila (kuva: Auli K-L).  Oikealla Noora Kiili ja Mika Huusari (kuva Juha Pitko)
___________________________________________________________________________________________________

Muistoja vuoden 2015 tapahtumista

Kesäjuhlia vietettiin mukavassa tunnelmassa Lauttasaaressa Poliisien kesäkodissa 2.8.  Seiskarilaisia ja seiskarista kiinnostunutta väkeä oli paikalla reilut 120. Paikka sijaitsee lähes yhtä aavan meren rannalla kuin Seiskari konsanaan.

Lokakuussa Seiskari-Seura järjesti yhdistetyn Simunat/Seminaarin. Lauttasaaressa Poliisien kesäkodissa. Seminaarin aiheena oli "Talot ja suvut".


Kuvat: Näkymä Lauttasaaren Poliisien kesäkodin rannasta ja juhlasalista(kuvat AKL)