Etusivu‎ > ‎

Tapahtumia


Tapahtumia 2020:


VUOSIKOKOUKSESSA PÄÄTETTYÄ:

- päivitettiin johtokunnan uusi kokoonpano ja valittiin uusi puheenjohtaja
- hyväksyttiin tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus toimijoille
- päätettiin että jäsenmaksu pysyy ennallaan (15€) - (jäseniä on noin 250 ja 90 vuotta täyttäneet ovat vapaajäseniä)
- keskusteltiin ulkosaarelaisten kirkkopyhän (toteutuu pienimuotoisena) ja simunoiden toteuttamisen mahdollisuudesta nykyisessä poikkeustilanteessa
- kesäjuhla pyritään pitämään 8.8.2021, paikkana Poliisien kesäkoti Lauttasaaressa


VUOSIKOKOUS

Eduskunta on hyväksynyt väliaikaisen lain, jonka nojalla mm. yhdistysten sääntömääräisille kokouksille on annettu lisäaikaa ja kokouksissa voidaan käyttää asiamiehiä ja sähköisiä kokoussovelluksia. Aikaa on syyskuun loppuun asti.

Seiskari-seuran uusi vuosikokouspäivä on sunnuntai 20.9.2020 klo 12 alkaen Karjala-talolla Helsingissä. Käsitellään vuoden 2019 toiminta ja tilit, hyväksytään 2020 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Varmasti kauaskantoisin asia on uuden puheenjohtajan valinta, kun seuraa viime vuodet johtanut Jari Herrala haluaa siirtää tehtävän eteenpäin.

Koska suuria kokoontumisia pyritään syksylläkin vielä välttämään, tämän kirjeen liitteenä on valtakirjalomake. Voit valita itsellesi asiamiehen, jolle annat valtakirjan edustaa itseäsi vuosikokouksessa. Täytät valtakirjan, allekirjoitat sen ja annat edustajallesi mukaan kokoukseen. Sama asiamies voi edustaa useita seuran jäseniä.

SIMUNAT

Syksyiset Simon päivät eli simunat ovat olleet kesäjuhlaa pienempi tapahtuma idässä ja lännessä erikseen. Olemme toiveikkaita, että ne voidaan tänäkin vuonna järjestää. Päivä on sunnuntai 25.10.2020 ja aika klo 12. Itä-Arttelin simunoita vietetään Haminassa kumppanuustalo Hilmassa (Kadettikoulunkatu 3). Koska Raision ABC:n kokoustilat ovat vielä lokakuussa kiinni, Länsi-Reitaleille on luvattu kokoontumispaikkaa Marina Palacesta.

________________________________________________________________
 

2019 tapahtunutta:

Kesän aloittaa meriretki Haapasaareen 29. kesäkuuta eli viikkoa juhannuksen jälkeen. Retkelle lähdetään Kotkan Sapokanlahden satamasta vesibussi Vikla II:lla lauantaiaamuna klo 10. Aikaa on varattu kuusi tuntia. Perillä tutustutaan Haapasaareen, käydään katsomassa kirkkoa ja nautitaan Haapasaari-seuran valmistama lohikeitto sekä pullakahvit. Seiskari-seura maksaa osan matkan ja ruokailun hinnasta, osallistujille maksu on 40,00 €/henkilö. Lapset 4-11 v. puoleen hintaan eli 20,00 €.  Seuran ulkopuolisille matkan hinta on sama kuin jäsenille, mutta heille suositellaan painokkaasti jäseneksi liittymistä!

Lähtöpaikka Sapokan laituri 2, osoite Tallinnankatu, Kotka. Vikla II:n liikennöitsijä on Meriset Oy.
Ilmoittautumiset 15.6. mennessä:
 

Jari Herrala p. 040-7423 614 tai jp.herrala@gmail.com
Anja Leinonen p. 050-5219 924 tai anjaleinonen@saunalahti.fi 

Lännestä on suunnitteilla yhteiskuljetus tai kimppakyyti, jolle on lähdettävä aamuvarhain (viimeistään 5.30 Turusta). Matka Turusta Kotkaan tehdään omalla kustannuksella ja sen kulut tasataan, seura ei pysty osallistumaan tähän. Reissua järjestää Antti Lehmuskoski, jonka tavoittaa              
p. 050-5590 314 tai antti.lehmuskoski@pp.inet.fi      
__________________________________________________________________________

Heinäkuussa Seiskari-seura osallistuu omalla kojullaan Rymättylän Jaakonmarkkinoille 20.7. ja Kotkan Meripäiville 25.-28.7. Molempiin tapahtumiin on talkooapu tervetullutta. Meripäivien osalta yhteyttä voi ottaa Anja Leinoseen ja Rymättylän osalta Antti Lehmuskoskeen. (kuva _ Raija Herrala-Nurmi)

_________________________________________________________________________

Seiskari-seuran perinteinen kesäjuhla järjestetään 4. elokuuta klo 12 alkaen Helsingissä, tutussa paikassa, Poliisien kesäkodilla, osoitteessa Kyyluodontie 1, Lauttasaari. Luvassa on jälleen kesäistä ohjelmaa ja yhdessäoloa meren rannalla. Lipun hinta on 20,00 €, joka sisältää ruokailun ja kahvin. Yhteiskuljetukset lähtevät klo 9 Haminasta ja Turusta, jos lähtijöitä on tarpeeksi. Ilmoittautumiset Jari Herralalle, Anja Leinoselle ja Antti Lehmuskoskelle (yhteystiedot yllä) sekä lisäksi Raija Herrala-Nurmi  p. 040-7374 678 tai rihe@netti.fi .

__________________________________________________________________________

Kokonaan uutena tapahtumana Seiskari-seura järjestää kesäpäivän vieton Villa Salmelassa Jollaksessa sunnuntaina 25. 8.  Tapahtuma on ideoitu erityisesti pääkaupunkiseudun seiskarilaisten kokoamiseksi yhteen. Simunat ja laskiaisen vietot kuihtuivat Helsingistä jo muutamia vuosia sitten. Nyt katsotaan, löytyykö kiinnostusta vähän erilaiseen, vapaamuotoiseen kokoontumiseen. Jotain pientä syömistä järjestetään ja sauna on varattu. Tarkemmin kerromme kesäjuhlassa, nettisivuilla ja Facessa, kunhan tapahtuma lähestyy. Varaa nyt jo päivä kalenteriisi, jos kiinnostaa! Paikka on Pääkaupunkiseudun Karjalaisyhteisöt Pääsky ry:n kesäkoti Jollaksessa osoitteessa Meri Perttilän polku 8, 00850 Helsinki. Tarkemmin voi katsoa Villa Salmelan esitteestä, joka löytyy mm. Facebookin Seiskari-ryhmän osasta Tiedostot.

__________________________________________________________________________

Ulkosaarelaisten yhteistä kirkkopyhää vietetään Kotkassa lokakuussa poikkeuksellisen juhlallisesti, sillä tuleehan ulkosaarten evakuoinnista ja talvisodan syttymisestä tänä vuonna kuluneeksi tasan 80 vuotta. Muistojumalanpalvelus pidetään Kotkan kirkossa 13.10.2019 klo 10. Sen jälkeen on vuorossa juhlatilaisuus.

__________________________________________________________________________

Syksyn Simunat
Syksyn edetessä 27.10. kokoonnutaan jälleen simunoita viettämään. Lännessä on varattu tilaa Raision ABC:ltä (valtatie 8 ja Kustavintien liittymässä) ja idässä simunoita vietetään Haminassa kumppanuustalo Hilmassa (Kadettikoulunkatu 3), molemmat alkavat klo 12..

_________________________________________________

Seiskari-seuran vuosikokous 

10.3.2019 klo 13 alkaen  Karjala-talon Laatokka-salissa (osoite Käpylänkuja 1, Helsinki)
Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat eli vuoden 2018 toimintakertomus ja tilinpäätös, alkaneen vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio, jäsenmaksun suuruus sekä henkilövalinnat. Hallituksen puheenjohtaja valitaan vuodeksi kerrallaan, ja jotkut hallituksen jäsenet eivät enää voi jatkaa tehtävässään. Myös Seiskarilainen-lehti ja huvitoimikunta, jonka vastuulla on kesäjuhlan järjestäminen, kaipaavat tekijöitä.
Toimintasuunnitelmassa on kesäjuhlan lisäksi mm. merellinen päiväretki Haapasaareen sekä kesäpäivän vietto Villa Salmelassa Helsingin Jollaksessa. Kannattaa tulla kuulemaan!

Kokouksen jälkeen muistellaan ja maistellaan hetken ajan seiskarilaista ruokaperinnettä.  Ensin virittelemme muistia ja makuhermoja parilla puheenvuorolla. Sen jälkeen katsotaan, mitä pöytään on katettu.  Myös kaikki osanottajat voivat jakaa ruokamuistojaan yhteiseksi iloksi.
Seuran myyntipöydällä Seiskarilainen-lehtiä, kirjoja, kortteja, silmälasiliinoja ym.  Tilaisuuden päätteeksi tälläkin kertaa arpajaiset.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset ruokailuun ja kuljetuksiin 3.3. mennessä: Antti Lehmuskoski p. 050-5590 314 tai antti.lehmuskoski@pp.inet.fi Raija Herrala-Nurmi  p. 040-7374 678 tai rihe@netti.fi  Jari Herrala p. 040-7423 614 tai jp.herrala@gmail.com  Anja Leinonen p. 050-5219 924 tai anjaleinonen@saunalahti.fi
  

______________________________________________________________________________________________

 2018 TAPAHTUNUTTA:

Kaikille Seiskari-seuralaisille järjestettiin  kesäjuhlien jälkeen merellinen seikkailu Airistolla. Lähdettiin tutustumaan Seilin saareen kaljaasi Olgalla 19.8.

Reissu toteutui hyvässä kelissä, vaikka aamulla Turussa paikkapaikoin tuli kaatamalla vettä.  Tässä Päivi Teerimäen kuvia reissulla.


____________________________________________

2017 TAPAHTUNUTTA:

Laskiaiset / Kevätseminaari 5.3.emin

Saariin osallistui noin 70 henkilöä.  Pääluennoitsija oli estynyt saapumasta paikalle, mutta ohjelmaa riitti yllinkyllin.
Matti Ämmälä kertoi perheensä evakkomatkasta. Pirjo Rytkölä oli koonnut esitykseen kuvitusta.
Auli Kultanen-Leino kertoin 1917 syntyneen tätinsä Laina Limnellin vaiheista, tädin omiin päiväkirjamerkintöihin perustuen.

Uudenkaupungin Merefestit 10.-11. kesäkuuta 2017

Seura oli mukana Merefesteillä myyntikojulla.

Kotkan meripäivät ja Tall Ship Race 12.-16.7.2017

Suuret laivat saapuivat taas Suomeen - sekä Turkuun että Kotkaan. Kotkan Meripäivät ovat samanaikaisesti.  Oheisista linkeistä löydät lisätietoa tapahtumista.
http://suomifinland100.fi/project/the-tall-ships-races-suuret-purjelaivat-suomessa-2017/
http://www.meripaivat.com/fi/Ajankohtaista/2016/08/09/89

Kesäjuhlat

Seuran kesäjuhlat järjestettiin 13.8.2017 Helsingissä, Lauttasaaressa.

Mahdollisista muutoksista tiedotetaan tässä seuran nettisivulla ja facebook-ryhmässä.

_________________________________________________________

Muistoja vuoden 2016 tapahtumista


Simunaa istuttiin 30.10.2016.Reitalit kokoontuivat ABC-Raision kabinetissa ja Itä-Arttelit Kumppanuustalo Hilmassa, Haminassa.

Lännessä simunoihin osallistui 21 henkilöä. Ruoka oli hyvää ja juttua riitti. ABC:n huoltoaseman kabinetti oli hyvä koontumispaikka. Sinne varmaan suunnataan seuraaviinkin simunoihin.

Idässä osallistujia oli 29 henkilöä, joista nuorin peräti vasta 4 kk.  Osallistujia oli saapunut jopa 250 km:n päästä.

(kuvat: akl/lännessä - J .H/idässä)


_________________________________________________________________________________________

Seiskari-seuran jokakesäinen yhteinen juhla järjestettiin sunnuntaina 7. elokuuta Helsingin Lauttasaaressa Poliisien kesäkodilla kello 12 alkaen.
Juhlassa esiintyi seiskarilaistaustainen chanson-laulajatar Noora Kiili säestäjineen sekä lauluryhmä ”Seiskarin kultakurkut” Ilkka Ämmälän johdolla. Juhlapuheen piti niinikään seiskarilaissyntyinen Meri-Sisko Eskola.Tuula Marttila luki Ville Marttilan muisteloita. Lisäksi ohjelmassa oli perinteisesti mm. kyykkää ja arpajaiset. Myös lapset huomioitiin juhlassa omalla ohjelmallaan.Kuvat vasemmalta:  Meri-Sisko Eskola (kuva: Juha Pitko)ja
Tuula Marttila (kuva: Auli K-L).  Oikealla Noora Kiili ja Mika Huusari (kuva Juha Pitko)
___________________________________________________________________________________________________

Muistoja vuoden 2015 tapahtumista

Kesäjuhlia vietettiin mukavassa tunnelmassa Lauttasaaressa Poliisien kesäkodissa 2.8.  Seiskarilaisia ja seiskarista kiinnostunutta väkeä oli paikalla reilut 120. Paikka sijaitsee lähes yhtä aavan meren rannalla kuin Seiskari konsanaan.

Lokakuussa Seiskari-Seura järjesti yhdistetyn Simunat/Seminaarin. Lauttasaaressa Poliisien kesäkodissa. Seminaarin aiheena oli "Talot ja suvut".


Kuvat: Näkymä Lauttasaaren Poliisien kesäkodin rannasta ja juhlasalista(kuvat AKL)