Seuran uusi herääminen 1978

Vuosien kuluessa seuraava sukupolvi kiinnostui vanhempiensa saarelaisesta perinnöstä ja seuran toiminta herätettiin henkiin 1978. Seiskari-seuran ensimmäinen puheenjohtaja, majakkamestari Toivo R. Rytkölä allekirjoitti kutsun, ja yli 50 saarelaista tuli kokoukseen.

Seuraa rekisteröitäessä paljastui, että yhdistystä ei ollut koskaan virallisesti lopetettu, joten seuran toiminta ponnistaa tänään samoilta perustoilta kuin jo 1930-luvun alussa.

Nykyisin seura toimii seiskarilaisten ja heidän jälkeläistensä yhdyssiteenä. Se tallentaa ja välittää saarelaista perinnettä ja kulttuuria myös muille saarelaisuudesta kiinnostuneille. Vuosittain järjestetään kesäjuhla, seminaareissa kuullaan kulloistakin teemaa monipuolisesti valottavia esitelmiä. Lisäksi juhlistetaan laskiaista ja syyskauden lopettavaa simunaa (Simonpäivä lokakuun lopulla).

Seuran lipun, vaakunan ja isännänviirin on suunnitellut Juhani Kuusela. Lippu vihittiin 1980. Kaikissa on kuvattuna sinisellä kilvellä hopeinen vorota-kelkka, alapuolella hopeinen tyviö, jossa on reunoihin ulottuva sininen verkko. Yhteistyössä Suomen kansallispukuneuvoston kanssa on täydennettu Seiskarin naisen    kansallispuku 1989 ja miehen puku 1993.

 

 Kuvassa Eila Pulli ja Juhani Kuusela naulaavat Seiskarin lipun